cirrus

"Wanneer ik de controle neem over een vliegtuig zijn mijn gedachten niet meer bij mijn onderneming maar geniet ik van ultieme vrijheid en focus." - R.V. CEO Maex nv

 

Over de club

De Elite Flying Club is een club verbonden aan ASL nv met als doelstelling (aspirant) privaat piloten op te sporen met een affectie voor luchtvaart, meer bepaald voor General Aviation (zakelijke luchtvaart) en een verlangen om zelf controle te nemen van een vliegtuig.

De doelgroep van de club bevindt zich in de hogere sociale klassen met hoofdzakelijk een publiek van ondernemers, kaderleden, eigenaars van KMO’s en vrije beroepen, enz ... mensen die zich eerder thuis voelen in een omgeving van gelijkgestemden en waarde hechten aan een professionele omkadering en individuele begeleiding.

De uiteindelijke doelstelling van de club blijft het zich kunnen verplaatsen in Europa met een privé vliegtuig maar tevens wordt de mogelijkheid geboden om zelf te kunnen participeren in de beleving van het vliegen. Dit wordt vooral mogelijk door de keuze van de toestellen waarmee gevlogen wordt, nl. de Cirrus SR20 en Cirrus SR22.

De opleiding is gebaseerd op de Amerikaanse luchtvaartreglementering FAA, die onze leden toelaat om een zo efficiënt mogelijk traject af te leggen. U voelt zich volledig betrokken en in controle van uw opleiding die op maat wordt gemaakt volgens uw agenda. Onze professionele instructeurs staan ter beschikking om zowel op de grond als in de lucht doeltreffende lessen te geven.

Wij maken het waar om in minder dan 6 maanden tijd uw vergunning privaat piloot te behalen.

 

Vloot

Onze Cirrus vliegtuigen zijn éénmotorige vierzitters die uniek zijn in hun klasse op vlak van technologische vernieuwing, veiligheid, comfort en snelheid. Het zijn deze combinaties die het zo aantrekkelijk maken voor zowel opleiding als verplaatsingen binnen Europa.

De start van de opleiding begint op zowel een full motion simulator als op de Cirrus variant SR20 die het nodige comfort, veiligheid en technologie aanbiedt aan elke moderne vliegenier.

Eens ervaring wordt opgebouwd kan men kiezen tussen meer performante toestellen.

Red Bird Simulator
 

Contacteer ons

Onze thuisbasis bevindt zich op de luchthaven van Antwerpen, daarnaast zijn we aanwezig op de luchthaven van Kortrijk, Eindhoven en Maastricht. De toestellen kunnen naargelang gepositioneerd worden naar een vliegveld in de buurt van uzelf.

Spring gerust binnen om te babbelen over luchtvaart met de mogelijkheid om te vliegen op onze simulator. Wie weet krijgt u de smaak te makken!

Naast onze club kan u rekenen op onze partners:

asl.jpg

asl_travel.jpg

Blue Sky Aviation

Cirrus Aircraft